Je již tradicí, že v obchodech nacházíme volné ovoce a zeleninu vystaveny v přepravkách, ze kterých si je vezmeme. Takovýto systém má výhody nejen pro zákazníka, ale především pro obchodníka. Přepravky na ovoce schoellerallibert.com jsou totiž navrhovány tak, aby se v nich toto pokud možno nekazilo. Tohoto efektu dosahují několika způsoby.
Tím hlavním jsou ventilační díry, které najdeme po celé konstrukci. Ty umožňují, aby po celém objemu proudil čerstvý vzduch, což zpomaluje vznik plísní. Právě ty bývají u čerstvého ovoce tím největším problémem. Není tedy divu, že se používají všechny metody, jak jim předejít, byť ne vždy úspěšně.
Pozornost můžeme obrátit také k materiálu, ze kterého jsou tyto přepravky vyrobeny. Vesměs se jedná o plast, méně často pak o dřevo. Právě tyto mají totiž ty nejlepší vlastnosti jak pro uchovávání, tak i pro následné čištění. To platí zejména o plastu, i když dřevo zase lépe absorbuje vlhkost, což ještě více pomáhá proti plísním. Hůře se však čistí a také není tak levné.
Co se rozměrů týče, ty jsou dnes v podstatě univerzální. Navíc i konstrukce je taková, aby umožnila dát je na sebe s tím, že mezi jednotlivými přepravkami bude mezera, umožňující dostatečný přístup vzduchu. Tím se zaručuje skladnost a snadná přepravitelnou.
V těchto přepravkách je možné přepravovat prakticky jakékoliv čerstvé ovoce a zeleninu s tím, že bude mít největší šanci vydržet i dlouhou cestu, aniž by se začala kazit. A to je dnes, kdy se zboží dopravuje do obchodů doslova přes půl světa, velmi důležité.
Není tedy divu, že prakticky všichni prodejci i distributoři tyto přepravky používají. V podstatě nejsou tak drahé, a rozhodně se jim vyplatí. A tak tomu bude pravděpodobně do té doby, než někdo vymyslí lepší, efektivnější metodu, která se následně rozšíří. To nás však, jak se zdá, v nejbližší době přes současný vědecký pokrok ani zdaleka nečeká.